Friday, August 5, 2011

Google Maps pelik XD

assalamualaikum and selamat pagi XD
haha pagi sahur yang ke-5 dah hari nie , bile nak raya weeh!?
pagi nie macam biasa dok melepak kat group fb KP (kepala penangalan)*seramnye...* HAHAHA 
tetibe dalam dok melepak kawan aku sorang NURUL ATIKAH nie post kat wall macam dalam gambar bawah nie..

1. Buka google maps (maps.google.com)
2. Search 47.110579,9.227568 <<copy and paste kt search..
3. Cari panah warna hijau, trus klik 'street view'
4. Tekan gambar ke arah atas 2 kali ke kiri 2 kali dan tengok langit tu ada apa?
haha aku pon buat la macam apa yang di nyatakan kat dalam gambar tu :)
hasilnya seperti dibawah ,

rasa(2) korang la kan , nie gambar edit kot , tapi tak kan korang nampak gak kalau dah edit?
sapa la dok hack google map nie kan :)

okeyh thats all , selamat berpuasa bagi muslim and non-muslim , jangan makan depan kami , kasihani la kami huuhuhuuu 

"Menconteng Memang Salah Tapi Kalau Komen Tidak Salah Walaupun Satu Perkataan Sahaja Jika Tidak Komen Like Lah"
p/s: Jadi Ringan-Ringankan Tangan Anda..
Sila Tekan READ MORE Jika Ada

7 comments:

nurul atikah said...

suka2.. nama ceq ada.. wakaka.. ang typing error lah..=.='' muslim,, hahaha..

byw.. lalala.. kat sini, x seram lak aq tgok pic tue.. asal pgi tadik seram ekk???

f i r d a u s said...

dah diperbetulkan :) hehehe mne la aku nk tau seram ke tak sekarang nie . adei

Merpati Puteh said...

hahahah!! betui2 nurul...pg td akak tgok pun seram jep! yg nih tgok ta seram lgsung! hahha ke sbb pg tadik kite mencari... tu pasal yg seram..yg ni aus da letakkn trus pic die.huhuhu

nurul atikah said...

hahaha~~ mybe kowt akak bella.. kelako2.. ngeh2.. :p

f i r d a u s said...

merepek je ampa dua nie haha

nurani said...

jap2..ni pic ape???

f i r d a u s said...

@nurani ntah la lily , daus pon x tau , mcm dewa dwi je :D